Overslaan en naar de inhoud gaan

Kachel en hout

Vond altijd dat je ver moest blijven van houtkachels want dan ben je altijd slaaf van het hout. Hakken, zagen, stapelen, stoken. Hoewel, het schijnt we iets voor mannen te zijn, zie ‘de man en het hout’. Toch was het heerlijk om er de afgelopen tijd mee bezig te zijn. Met goeie hulp was het een welkome afleiding nu het alleen maar gaat over corona, een gevallen kabinet, Capitool bezettingen en griezels op rechts.
Dit blijft er trouwens over als je een bosje afzet: hout voor de kachel en heel veel houtsnippers.

Years and Years

Ben de zes episodes van Years and Years, een serie die de twee superproducenten HBO en de BBC samen maakten, aan ’t kijken. Ik schrik van de actualiteit. De tweede termijn van Trump is gelukkig nu niet gelukt maar in de nadagen van zijn fictieve tweede ambtstermijn gooit hij nog een atoombom op een Chinees eiland voor de kust van Vietnam. We hebben nog 10 dagen Trump te gaan.
En Vivienne Rook (Emma Thomson) is de nieuwe Trump met haar eigen TV kanaal en dagelijkse schandalen. 
Misschien moet ik na drie episodes maar ophouden want als het nog voorspellender wordt …..?

Leven

Aan het begin van 2021 dit plaatje. Om te laten zien dat het leven, ondanks alles, maar zo niet is afgelopen. Stel je jezelf voor als deze appelboom. Uiteindelijk moest die wel weg na 70 jaar(?) vruchtbaarheid. De derde al in korte tijd. Toen ik ‘m afzaagde bleek de hele kern weg te zijn, helemaal hol.
Het leven kan lang mee.

Nieuw Jaar

HX wenst u een mooi, gezond, gelukkig nieuw jaar. 

Bij de nieuwjaarskaart 2021: yellows & greys #2021 © lies holstein 2021
For 2021 Pantone choose two monotone industrial colors, ultimate grey and illuminating yellow. This optimistic notion brought back the world’s other turbulent year 2001 when my Bauhaus color series of bright yellows & greys landed in our kitchen. My color choices for the new year: nature based multi tones yellow & grey of dahlia #2021.