Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken in het landelijk gebied

HX, Gerard Hendrix, houdt zich vrijwillig en soms tegen betaling bezig met het landelijk gebied. Met landbouw, energie, klimaat, woningbouw, leefbaarheid, erfgoed, recreatie, zorg en welzijn, ruimte en inrichting, natuur, leefbaarheid, kunst & cultuur, voorzieningen, participatie, kortom met de zaken van het leven. Meestal is dat het leven op het platteland.

HX was de VOF van Holstein en Hendrix, tot 2020.
Lies Holstein laat haar beeldend werk zien op www.liesholstein.nl. Op deze HX-site het werk van Gerard Hendrix.

Ik heb 20 jaar als plattelandsontwikkelaar gewerkt na een carrière in ontwikkelingssamenwerking en in het hoger onderwijs. Ik ben opgeleid als sociaal geograaf en als erfgoeddeskundige en heb gewerkt voor overheden en maatschappelijke organisaties.
Ik hou me nog steeds met de ontwikkelingen op het platteland bezig. Daar is meer dan genoeg te doen. Steeds meer lijkt het.

Ik onderzoek, studeer, adviseer, schrijf, adviseer en voer uit. Dat doe ik vanuit de kennis en netwerk dat ik in al die jaren heb opgebouwd.

Projecten-in-opdracht maken steeds meer plaats voor eigen initiatieven. Ik schrijf verhalen en verslagen. Over reizen, gebeurtenissen. Schreef een theatervoorstelling. Wie weet wat er nog allemaal gaat komen. Zie hx.nl/projecten

Actuele HX projecten: