Overslaan en naar de inhoud gaan

afgesloten project

De Koggewerf, het maritiem erfgoedcentrum van Kampen

Vanaf 2011 is HX betrokken geweest bij de planontwikkeling en recent de uitvoering van projecten gericht op het Internationale Hanzedagen-proof maken van de Koggewerf. Het is het gebeid waar Kampen en de IJsseldelta hun maritiem verleden willen laten zien aan de bezoekers en bewoners.

De eerste fase bestond uit een verkenning van de werf en wat zich daar afspeelde. De gemeente Kampen had te weinig zicht op wat er allemaal gebeurde op de Koggewerf, een gebiedje waar heel veel maritiem erfgoed is geconcentreerd en veel vrijwillige stichtingen actief zijn. HX heeft in kaart gebracht wie er werkt en woont en vooral wat de potentie van het gebied en de ambitie van alle betrokkenen is.

Na het bespreken van de HX inventarisatie van alles wat speelt op de Koggewerf, heeft B&W van Kampen besloten samen vertegenwoordigers van betrokkenen bij de werf een ontwikkelingsplan te maken zodat de Koggewerf het visitekaartje kan zijn bij de internationale Hanzedagen 2017 in Kampen. HX heeft dat plan met de werkgroep Koggewerf/Buitenhaven gemaakt.

Op basis van het Ontwikkelplan heeft Gerard Hendrix, weer met de werkgroep Koggewerf/Buitenhaven, vijf zogenaamde deelplannen gemaakt, nodig om financiering van alle ambities te krijgen en als opstap voor de uitvoering.

Vanaf de zomer van 2015 zijn de deelplannen in uitvoering gegaan. Gerard Hendrix blijft als adviseur betrokken bij de realisatie van de plannen.

Actuele HX projecten: